Γιάννενα - Θεσσαλονίκη. 6 ημέρες

Καϊμακτσαλάν
Καϊμακτσαλάν

6 ΜΕΡΕΣ

Μουσείο Βρέλλη - Καλπάκι - Μπουραζάνι (περιβαλλοντικό πάρκο) - Μονή Μολυβδοσκέπαστης Κόνιτσα - Κάστρο - Νησί - Σιάτιστα - Άνω πόλη - Καϊμακτσαλάν (Παλαιός Αγ.Αθανάσιος) – Έδεσσα

 

1η μέρα: Αθήνα - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα.

Αναχώρηση από Αθήνα μέσω Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, Αμφιλοχίας και Άρτας, φτάνουμε στα Γιάννενα για επίσκεψη στο Μουσείο Π. Βρέλλη με τα περίφημα κέρινα ομοιώματα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί δείπνο.

2η μέρα: Καλπάκι - Μπουραζάνι (περιβαλλοντικό πάρκο) - Μονή

Μολυβδοσκέπαστης - Κόνιτσα.
Πλούσιο πρόγευμα. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου, ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο ιδανικό για τις εορταστικές μέρες, απλώνεται μπροστά μας επιβλητικός. Ξεκινάμε από το ξακουστό Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο, θα ενημερωθούμε για την βαριά ιστορία της περιοχής, στο ΟΧΙ του1940 και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα. Η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας, είναι η επόμενή μας στάση, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Συνεχίζουμε για το Περιβαλλοντικό Πάρκο στο Μπουραζάνι, όπου στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα ενημερωθούμε για τα άγρια ζώα που φιλοξενούνται (ελάφια, αγριογούρουνα, κρι-κρι, ζαρκάδια κ.α.) καθώς επίσης και τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής. Χρόνος για γεύμα με μοναδικά εδέσματα κυνηγιού που προέρχεται από την επιστημονική διαχείριση για την διατήρηση της ισορροπίας του ζωικού πληθυσμού του Πάρκου. Ακολουθεί επίσκεψη στην αμφιθεατρική Κόνιτσα, δίπλα στον Αώο ποταμό που σφύζει από ζωή και ομορφιά. Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Γιάννενα - Κάστρο - Νησί - Σιάτιστα - Θεσσαλονίκη.

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα ξεκινά με επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων, στο κάστρο που κτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού στη Λίμνη Παμβώτιδα, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων. Στο χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν - σήμερα Εθνογραφικό μουσείο - τα μαγειρεία στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ και το Βυζαντινό μουσείο.. Από τον μόλο θα περάσουμε απέναντι με βαρκάκια στο νησάκι όπου βρίσκεται και το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά. Στον οντά του υπάρχουν ακόμα οι τρύπες των πυροβόλων που σκότωσαν τον Αλή. Χρόνος για βόλτα στα γραφικά σοκάκια με τα μαγαζάκια των σουβενίρ. Αποχαιρετούμε τα Γιάννενα και μέσω Εγνατίας Οδού θα βρεθούμε στην αρχοντική Σιάτιστα, γνωστή από τα παλιά χρόνια για τις γούνες, τα παραδοσιακά κελάρια με το λιαστό κρασί, τα επιβλητικά αρχοντικά και το Παλαιοντολογικό Μουσείο όπου εκτίθεται το απολιθωμένο δόντι ελέφαντα, το οποίο είχε βρεθεί στην Τραπεζίτσα το 1992. Συνεχίζουμε για τη “Νύμφη του Θερμαϊκού”, όπου θα εγκατασταθούμε στο ξενοδοχείο. Ξεκουραστείτε και απολαύστε τις ανέσεις του μοναδικού ξενοδοχείου. Το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Περιήγηση στην στολισμένη Θεσσαλονίκη - Άνω πόλη 

Πλούσιο πρόγευμα μπουφές. Ακολουθώντας τον δρόμο κατά μήκος της παραλίας θα ξαποστάσουμε στον Λευκό Πύργο για φωτογραφίες. Στάση για ένα κεράκι στη βυζαντινής εποχής Αγία Σοφία και μετά στον Άγιο Δημήτριο, πολιούχο της πόλης, στο μεγαλοπρεπή ναό του 7ου αιώνα με τα ψηφιδωτά και τις κατακόμβες. Θα ανηφορίσουμε για την πιο όμορφη πανοραμική θέα από τα Κάστρα της Άνω Πόλης. Αργότερα και πάλι στην πόλη θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου του Γαλέριου (Καμάρα) καθώς και το κυκλικό κτίσμα της Ροτόντας, με σωζόμενα εξαιρετικά ψηφιδωτά. Τελευταία μας στάση θα είναι η πλατεία Αριστοτέλους, με τα μοντέρνα cafe-bar απέναντι από τη θάλασσα. Όποιος δεν περπατήσει στην παραλία μέχρι το Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, αλλά και τις “ομπρέλες”, το σύγχρονο γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου κι όποιος δεν μπει στη μυρωδάτη αγορά Μοδιάνο είναι σαν να μην επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη. Χρόνος ελεύθερος λοιπόν για να χαρείτε την πόλη και τη γιορτινή της ατμόσφαιρα. Το βράδυ μας περιμένει ένα μεγαλοπρεπές Εορταστικό Δείπνο / Ρεβεγιόν με πλούσια εδέσματα, τραγούδι και χορό!

5η μέρα: Καϊμακτσαλάν (Παλαιός Αγ.Αθανάσιος) - Έδεσσα.

Πλούσιο πρόγευμα μπουφές και επίσκεψη στο πάρκο με τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας και χρόνος για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, το πιο κοσμικό ορεινό χωριό και top χειμερινό θέρετρο της Μακεδονίας σε υψόμετρο 1200μ. στη σκιά του Καϊμάκτσαλαν, της υψηλότερης κορυφής του Βόρα. Ο οικισμός εγκαταλείφθηκε στη δεκαετία του ’80, από το 1994 όμως και μετά τη δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρου (στα 17 χλμ) ο Παλιός Αγ. Αθανάσιος έγινε σημείο αναφοράς για τους φίλους του σκι και όχι μόνο. Σήμερα ο οικισμός έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέος. Ο μέχρι πρόσφατα εγκαταλελειμμένος Παλιός Αγ.Αθανάσιος έχει μετατραπεί σ’ένα από τα πιο κοσμικά ορεινά χωριά με έντονο παραδοσιακό χρώμα, όμορφους ξενώνες, στιλάτα μπαράκια, ταβέρνες που απογειώνουν τη γεύση, εξοχικές βίλλες κ.α. Επιστροφή στη Θεσ/νίκη το απόγευμα. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

6η μέρα: Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Πλούσιο πρόγευμα μπουφές. Άλλοτε σκεπασμένη με την πυκνή ομίχλη των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου, άλλοτε κυριευμένη από τον δυνατό Βαρδάρη, κι άλλοτε με τον λαμπρό ήλιο που ανατέλλει από τα νερά του Θερμαϊκού, η Θεσσαλονίκη θα περιμένει να μας καλωσορίσει ξανά και ξανά για να μας δείξει κάποιο από τα χίλια της πρόσωπα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στα Γιάννενα & τρείς (3) διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη
  • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α.